2023 / Orde van Verdiensten Tilly Rutten

De Orde van Verdienste, de jaarlijkse onderscheiding van Carnavalsvereniging de Karklingels, zal dit jaar worden uitgereikt aan Tilly Rutten. Tilly verdient deze onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de Oostrumse gemeenschap.

Tilly is geboren en getogen in Oostrum en heeft dit dorp nooit meer verlaten! Inmiddels woont ze al een flinke poos in het appartementencomplex aan de Monseigneur Hanssenstraat, in hartje Oostrum dus. Van zaterdag op zondag wordt ze vergezeld door haar zus Marian, die daar dan vaak blijft slapen. Met Marian heeft ze veel contact.

Tilly heeft altijd voor Xerox gewerkt, in ploegendiensten in het logistiek centrum. Inmiddels wordt het werk van Xerox uitbesteed aan Syncreon, waar Tilly nu dan ook werkzaam is. Met veel plezier houdt ze zich bezig met het inboeken van retourorders in het systeem.

Het Oostrumse voetballeven zit Tilly in haar bloed. Van kinds af aan staat ze bij SV Oostrum langs de zijlijn. Alle uit- en thuiswedstrijden van het eerste elftal woont ze bij. Echt actief bij SV Oostrum werd ze in de tijd dat broeder Huijbers hoofd was van de jeugd en het sportpark nog aan de andere kant van de Sparrendreef was. Een dameselftal was er destijds nog niet in Oostrum, daarom werd ze vanaf haar 16e jeugdleider bij de jongste jeugd: de E-tjes. Hoewel ze als jeugdleider zelf nog nooit in het veld had gestaan en daarom technisch misschien wat minder sterk was, zat haar kracht vooral in de samenwerking en het teamgevoel. Het clubgevoel is Tilly op haar lijf geschreven. Leuk vindt ze het dan ook om de jongetjes van toen nu als vrijwilliger bezig te zien op het sportpark. De trainingen, die heeft ze met plezier tot begin jaren ‘90 verzorgd.

Toen een aantal mensen zijn gestopt bij het jeugdbestuur is Tilly gevraagd om het wedstrijdsecretariaat te verzorgen bij de jeugd. En dat ging toentertijd heel anders dan hoe dit nu gaat! Nu gaat alles via de mail of de app, maar dat was er destijds nog niet. Met de hand werden alle formulieren ingevuld en klaargelegd op het sportpark. Na de wedstrijd werd alles opgestuurd naar het wedstrijdsecretariaat van de Senioren, die op hun beurt alles weer verstuurden naar de KNVB in Zeist. Afgelastte wedstrijden of trainingen werden doorgebeld naar alle jeugdleiders. Ook was Tilly verantwoordelijk voor de indelingen van de velden, de kleedkamers én het verzetten van de wedstrijden. De uitslagen van SV Oostrum stuurt ze nog steeds iedere avond door naar het Oostrums Weekblad.

Zolang Tilly maar achter de schermen kan blijven, wil ze overal bij helpen. Naast haar taken als wedstrijdsecretaris heeft ze nog heel veel andere hand en span diensten verzorgd. Fruit ophalen bij de plus, bijspringen in de kantine en helpen bij E en F kamp. De leukste herinnering aan haar vrijwilligerswerk bij SVO? De speciale momenten op de club. Jubilea, jeugdkampen, A-toernooi en het toepen voor de kerstdagen. Een aantal jaren geleden tijdens het kampioenschap van het Eerste elftal is Tilly een stuk op de platte kar meegereden! Tilly koestert de fijne momenten op de club, vooral op de donderdagavonden en de weekenden.

Al dat werk dat Tilly in een kleine 50 jaar voor SV Oostrum heeft verzet, vinden wij vanuit CV de Karklingels meer dan genoeg reden om haar te bedanken én te onderscheiden voor alle verdiensten. Dit doen we graag tijdens de liedjesmiddag op 8 januari 2023. Hopelijk zien we je daar, zodat we samen Tilly in het zonnetje kunnen zetten!